Categorie archieven: Geen categorie

Tractorbumper

Categorie : Geen categorie

Sinds dit jaar is ons pakket uitgebreid met o.a. een Tractorbumper. Hierin kan desgewenst de hydraulische compressor worden geïntegreerd. Hiermee wordt de veiligheid gecombineerd in een praktische oplossing, waarbij de compressor deugdelijk is opgeborgen in de fronthefinrichting. Hierbij ontstaat ook de de mogelijkheid om de compressor te gebruiken bij meerdere voertuig (bijv. mesttank, stalmeststrooier, opraapwagen, kieper, enz.) of alleen de tractor bij andere werkzaamheden. Ook is het mogelijk om de “bumper” uit te breiden met extra gewichten aan de voorzijde of de ruimte die is gereserveerd voor de compressor. Zo kunt u de bumper ook gebruiken wanneer u de compressor niet nodig heeft, maar extra gewicht en zichtbaarheid/veiligheid wel gewenst zijn. Deze bumper is goedgekeurd door CUMELA. Hierdoor kunnen leden een subsidie van € 500 ontvangen bij aanschaf van deze tractorbumper. (Voor meer info zie CUMELA-website)

Standaard uitvoering :

 • Middenframe met zijplaten geschroefd totaal gewicht 240 kg, breedte 239 cm
 • Ral 7011 (ijzergrijs) gepoedercoat
 • Trekhaak
 • LED breedteverlichting
 • reflecterende markeringsstickers (28 x 56 cm)
 • Hoekpalen
 • Verstelbare aankoppelpunten voor hefamen ( 3 standen)

Opties :

 • Hydraulische compressor
 • LED dagrijverlichting
 • LED schijnwerpers/werklampen
 • Afwijkende afmetingen van zijplaten
 • Gewichten aan voorzijde en/of tussen de hefarmen
 • Kleur op wens gepoedercoat (Ral-kleur) of gespoten
 • Overige wensen zijn bespreekbaar

2016

Categorie : Geen categorie

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en dat betekent weer een nieuw seizoen. En nieuwe uitdagingen!

Het bemesten en bewerken van uw percelen staan aan het begin van het teeltseizoen en geven hiermee een belangrijke basis van de gewassen. Het gevaar van structuurbederf en verdichting liggen op de loer en verstoren hiermee de basis van een goede teelt. Een goede grondstructuur geeft een goede start van de jonge plant (bewortelbaarheid) goede waterhuishouding tijdens het groeiseizoen (zowel wateraan- als afvoer) en betere omstandigheden tijdens de oogst.

Een bandendrukwisselsysteem kan u hierbij helpen. Door de bandenspanning aan te passen aan de werkomstandigheden bespaart u de bodem en uw portemonnee.

De winter is eenmaal de tijd om machines weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Daar hoort zeker een drukwisselsysteem bij. Zowel nieuwe als gebruikte machines en tractoren kunnen wij of u zelf voorzien van ons systeem.

Bel of mail ons voor de mogelijkheden! Wij wensen u alvast een succesvol seizoen toe!

 


John deere 6 210R met Drukwisselsysteem

Onlangs hebben we een John Deere 6210R Voorzien van een bandendrukwisselsysteem.
Deze john Deere van de Firma Laarakker uit Reusel staat op grote Trelleborg TM900 banden met de afmetingen 600/70R28 voor en 650/85R38 achter. De Broers waren opzoek naar een oplossing om deze banden in het veld de trekkracht over te brengen zonder daarbij de bodemstructuur onnodig te belasten. Voor transport zijn daarintegen hogere spanningen vereist om de stabiliteit te waarborgen.
Een bandendrukwisselsysteem was hiervoor een passende en betaalbare oplossing.

bandendrukwisselsysteem bij John DeereDoor de banden in het veld leeg te laten tot een spanning van 1.1 tot 0.8 Bar (afhankelijk van gewicht en weerstand) tijdens grondbewerkingen blijft dewielslip beperkt blijft. Doordat het contactoppervlak sterk wordt vergroot zal er ook minder insporing. Deze 2 factoren zijn van belang voor om Structuurbederf en Bodemverdichting tot een minimum te beperken.  Niet onbelangrijk is het feit dat het brandstofverbruik tot 10 % daalt. Het vermogen wordt immers beter benut doordat er minder slip optreedt en een minder insporing beperkt het bandendrukwisselsysteem”bergoprijden-effect” waardoor een combinatie minder trekkracht vraagt.
Tijdens transport van akker naar akker kunnen de banden op een hogere worden gereden wat zorgt voor minder rolweerstand en bandenslijtage. Voor transport tijdens Oogstwerkzaamheden kan de bandenspanning worden aangepast naar gewicht en omstandigheden.

Dit alles wordt vanuit de cabine geregeld door middel van een Digitale bedieningskast waarmee elke bandenspanning (met een vastgestelde min. en max.) naar behoefte is aan te passen. Bij deze John Deere wordt de perslucht van het aanhangwagenremsysteem gebruikt voor het opblazen van de banden. Daarbij zorgt een zgn overloopklep ervoor dat het remsysteem voorrang heeft op het drukwisselsysteem waardoor de veiligheid gewaarborgt blijft.


PBS

De Baan 8
5095 EB, Hooge Mierde Nederland

+31 (0)497-229 010
info@bandendruksysteem.nl