John deere 6 210R met Drukwisselsysteem

John deere 6 210R met Drukwisselsysteem

Onlangs hebben we een John Deere 6210R Voorzien van een bandendrukwisselsysteem.
Deze john Deere van de Firma Laarakker uit Reusel staat op grote Trelleborg TM900 banden met de afmetingen 600/70R28 voor en 650/85R38 achter. De Broers waren opzoek naar een oplossing om deze banden in het veld de trekkracht over te brengen zonder daarbij de bodemstructuur onnodig te belasten. Voor transport zijn daarintegen hogere spanningen vereist om de stabiliteit te waarborgen.
Een bandendrukwisselsysteem was hiervoor een passende en betaalbare oplossing.

bandendrukwisselsysteem bij John DeereDoor de banden in het veld leeg te laten tot een spanning van 1.1 tot 0.8 Bar (afhankelijk van gewicht en weerstand) tijdens grondbewerkingen blijft dewielslip beperkt blijft. Doordat het contactoppervlak sterk wordt vergroot zal er ook minder insporing. Deze 2 factoren zijn van belang voor om Structuurbederf en Bodemverdichting tot een minimum te beperken.  Niet onbelangrijk is het feit dat het brandstofverbruik tot 10 % daalt. Het vermogen wordt immers beter benut doordat er minder slip optreedt en een minder insporing beperkt het bandendrukwisselsysteem”bergoprijden-effect” waardoor een combinatie minder trekkracht vraagt.
Tijdens transport van akker naar akker kunnen de banden op een hogere worden gereden wat zorgt voor minder rolweerstand en bandenslijtage. Voor transport tijdens Oogstwerkzaamheden kan de bandenspanning worden aangepast naar gewicht en omstandigheden.

Dit alles wordt vanuit de cabine geregeld door middel van een Digitale bedieningskast waarmee elke bandenspanning (met een vastgestelde min. en max.) naar behoefte is aan te passen. Bij deze John Deere wordt de perslucht van het aanhangwagenremsysteem gebruikt voor het opblazen van de banden. Daarbij zorgt een zgn overloopklep ervoor dat het remsysteem voorrang heeft op het drukwisselsysteem waardoor de veiligheid gewaarborgt blijft.


2 Comments

Peter Eeken

10 juni 2015 om 8:23 pm

Ik heb een klant die ook op zoek is naar een bandendruksysteem voor zijn veldspuit John Deere 6230 met opbouwspuit. Wat kost zo’n systeem ongeveer en is de compressor die standaard op de john deere zit groot genoeg.

Ik hoop spoedig wat van je te horen vriendelijke groet Peter Eeken.

FLM Hereijgers

2 juni 2016 om 8:49 pm

Geachte heer Paridaans,

Wat het om een BWP as van 140 te doorboren en klaar temaken voor een drukwisselsysteem er op te plaatsen op locatie?

Groet

Frits Hereijgers
Kapellestraat 1
4551lM sas van gent
Tel. 0115-491669
Gsm 06-28947513

Uitloggen op dit account

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

PBS

De Baan 8
5095 EB, Hooge Mierde Nederland

+31 (0)497-229 010
info@bandendruksysteem.nl