Compressoren

Voor het oppompen van de banden is uiteraard perslucht nodig. Hiervoor zijn diverse toepassingen. Als de tractor of zelfrijder is voorzien van een eigen compressor dan kan het drukwisselsysteem hierop worden aangesloten. Hierbij wordt het systeem voorzien van een zgn. veiligheidsklep waardoor het huidige systeem eerst op druk wordt gepompt, waarna het drukwisselsysteem wordt voorzien van lucht. Hierdoor blijft een veilig en goed werkend remsysteem gegarandeerd. Het nadeel van deze toepassing is de vaak beperkte capaciteit van de compressor waardoor het oppompen van de banden enige tijd vergt.

Wanneer men meerdere keren per dag de banden moet oppompen (zeker bij een combinatie tractor en getrokken voertuig) is een extra compressor sterk aan te raden. Hierbij wordt tijd bespaart en voorkomt dat er toch met te lage spanning over de weg wordt gereden. Hiervoor kunnen we diverse uitvoeringen leveren.


Hydraulisch aangedreven schroefcompressor

De meest gebruikte uitvoering is een hydraulisch aangedreven schroefcompressor. Deze is er in 2 TOSHIBA Exif JPEGverschillende capaciteituitvoeringen en is flexibel inzetbaar. Denk hierbij aan het plaatsen in de fronthef of op de mesttank of kipper. Ook is de compressor eenvoudig te (de)monteren waardoor deze inzetbaar is voor meerdere voertuigen. De capaciteit van deze compressor is afhankelijk van de olieopbrengst. Gemiddeld vraagt deze tussen de 80 en 110 liter/min. De luchtopbrengst loopt hierbij op tot maximaal 4000 liter/min! Bij minder hydraulische capaciteit zal de opbrengst minder zijn maar kan de compressor nog prima functioneren.

Deze compressor is op wens ook te leveren in een fronthefuitvoering al dan niet met Accord driehoek. Andere toepassingen zoals opbouwen op de tractor, zelfrijder, frontwerktuig, enz. zijn uiteraard ook mogelijk. De compressor wordt te allen tijden voorzien van een magneetventiel wat door de bedieningskast wordt aangestuurd en is thermisch beveiligd tegen overbelasting.


Mechanisch aangedreven schroefcompressor

Bij een tekort aan hydraulisch vermogen of andere redenen kan een mechanisch aangedreven compressor een uitkomst bieden. TOSHIBA Exif JPEGHierbij wordt het in- en uitschakelen pneumatisch of hydraulisch gestuurd via de bedieningskast waarbij ook hier de compressor is beveiligd.

Men kan hierbij denken aan een compressor in een fronthef aangedreven door de front PTO. Daarbij kan een combinatie gemaakt worden met een extra frontgewicht wat de balans van een combinatie nog eens ten goede komt.
Ook kan een andere mechanische aandrijving tot de mogelijkheden behoren. Denk hierbij aan een aandrijfas van mesttank, mestverspreider, frontwerktuig, enz.

 

 

 

 


PBS

De Baan 8
5095 EB, Hooge Mierde Nederland

+31 (0)497-229 010
info@bandendruksysteem.nl